Bra lån med låg ränta utan säkerhet

Godkänt LånLetar du efter ett bra lån? Det finns många långivare som erbjuder enkla lån med snabb utbetalning men för att återbetalningen inte ska bli en för stor påfrestning måste lånelösningen även innebära en låg ränta och i övrigt bra villkor.

Kriterier för ett bra lån

  • Låg ränta
  • Ingen uppläggningsavgift
  • Ingen aviavgift
  • Valfri återbetalningstid
  • Lånet kan lösas i förtid utan kostnad

Bra lån – erbjudande


Bank Norwegian Sverige SE

  • Billiga och bra lån från Norge
  • Låna 5 000 – 500 000 kronor
  • Åldersgräns 23 år

Mer om Bank Norwegian


På Lånet.com har vi samlat de bästa långivarna för privatlån utan säkerhet. Det finns många erbjudanden om att låna pengar snabbt och det är lätt att skicka in en ansökan och bli beviljad ett lån online. Men det snabbast är inte alltid det bästa lånet som går att få. Det gäller att stanna upp en sekund och se till att villkoren är så bra som möjligt innan avtalet skrivs under. Och det är mer än bara räntan som avgör vilken lösning som är bäst. Att kunna lösa lånet i förtid utan extra kostnader kanske inte verkar så viktigt när pengar går att få in på kontot med ett snabbt klick men kan vara värdefullt längre fram om oväntade händelser förbättrar privatekonomin så att lånet kan betalas tillbaks i förtid.

Ansökningsavgifter och andra avgifter är samma för alla kunder. Räntan sätts däremot individuellt och beror på kundens ekonomiska situation (svar på vilken ränta som erbjuds går först att få efter att en ansökan om lån skickats in).

Den som har en ordnad ekonomi (inga betalningsanmärkningar) kan ganska enkelt få ett billigt lån på nätet. Virtuella banker som bara finns på internet kan ofta erbjuda fördelaktigare villkor eftersom de inte har några kontor som kostar pengar. Några exempel är Ikeabanken Ikano och Icabanken.

Lägg om dyra lån till ett bättre och billigare

För den som har lån och krediter på flera ställen är det en god idé att fundera på att lägga om och lösa lån med ett nytt lån från en billigare bank. Istället för att ha flera mindre lån från olika långivare lönar det sig ofta att samla lån hos samma bank/kreditinstitut.

Att låna pengar från flera olika håll är både dyrt och krångligt

Att betala tillbaks dyra skulder är för alla skuldsatta ett första steg en bättre privatekonomi. Genom att samla eller lägga om lån går det att enkelt bli av med dåliga lån och få mer pengar över i plånboken.

Att lägga om skulder innebär att en ny långivare beviljar ett nytt lån som helt eller delvis används för att betala tillbaks andra skulder, kreditköp och kreditkort. Sedan läggs ett ny avbetalningsplan upp där det nya lånet amorteras från ett upp till femton år. Längre amorteringstid ger lägre månadskostnad.

Några fördelar med att lägga om lån och samla alla krediter i ett nytt är att det bara blir en räkning i månaden att hålla rätt på. Den nya låntagaren tar hand om att lösa alla gamla lån utan extra kostnader.

Att ta lägga om lån är lönsamt för de flesta men det gäller att informera sig om alla kostnader som en ny långivare tar ut, vilken kundservice som erbjuds och om det eventuellt går att få bättre villkor om lånet tecknas med en medlåntagare.

Vem kan få ett lån utan säkerhet?

1000kr

Den viktigaste faktorn för att en bank eller annan kreditgivare ska godkänna en ansökan om lån utan säkerhet är att det finns en regelbunden inkomstkälla. Det måste finnas en lön, pension eller annan inkomst som regelbundet betalas ut för att en bedömning om kundens framtida betalningsförmåga ska kunna göras. Hur stor inkomsten är avgör vilket belopp och vilken ränta som kan erbjudas. Den som är gift, har fast anställning och har bott på samma adress i minst två år kommer att ha lättare att få ett bra lån med en låg ränta.

De flesta kreditgivare hämtar uppgifter från från centrala register (t.ex. Upplysningscentralen). Vissa mindre långivare gör egna bedömningar av kunder och erbjuder lån utan kreditupplysning vilket innebär att information om låneansökningen inte lämnas ut.

Långivare gör en kreditbedömning baserat på lånets storlek, kredithistorik (tidigare lån) och kreditvärdering. Kreditbetyget avgör hur stort lån som kan godkännas och är avgörande för om banken kommer att låna ut pengar.

Låna med dålig kreditpoäng?

Den som har en fast inkomst kan låna pengar trots betalningsanmärkningar men lånens storlek är ofta begränsade till 50 000 kronor. Det finns många långivare som särskilt vänder sig till kunder med låg kreditpoäng med en mjukare bedömning av kreditupplysningar och flexiblare (men dyrare) lånelösningar.

För att få ett lån måste vi ha en viss kreditvärdighet. Alla möter ibland ekonomiska utmaningar men de stelbenta krav som ställas av banker och andra traditionella långivare kan vara omöjliga att nå upp till på grund av många omständigheter.

Nästan alla långivare använder en kreditupplysning som underlag för att godkänna låneansökningar. Eftersom de bara kan se uppgifter som ligger långt bak i tiden är de därför inte baserade på kundens aktuella ekonomiska situation.

Ofta kan betalningsförmågan vara mycket bättre än vad som framgår av en snabb upplysning. Att få avslag på ett lån på grund av att en obetydlig räkning inte betalats i tid uppfattas av många som onödigt hårt.

För den som oväntat behöver pengar men har trasslig ekonomi är det en bra idé att leta efter långivare som är mer flexibla i sina bedömningar. En flexibel långivare kan erbjuda ett lån som balansera dina behov med din förmåga att betala. Med ett Frogtail lån går det att låna upp till 50 000 kronor även med någon mindre betalningsanmärkning.

pengarHur mycket går det att låna?

Lån utan säkerhet ges till olika villkor, vilket innebär att lånebeloppet, antalet år det ska betalas tillbaks på, ränta och månadsbelopp varierar beroende på varje kunds individuella förutsättningar. Vanliga inkomsttagare blir normalt inte beviljade lån utan säkerhet större än 500 000 kronor.

Externa länkar

Konkurrens inom bank och finanssektorn

Konsumentverket om lån

Upplysningscentralen: UC