För småföretag kan bristen på finansiering göra att alla anställdas ansträngningar känns meningslösa. Dessutom räcker det inte att ha en finansieringskälla om inte pengar kan erhållas snabbt och utan krångel för att täcka oväntade utgifter i den dagliga verksamheten.

För såväl privatpersoner som mindre verksamheter kan ett internetlån vara den snabbaste lösningen.

Här kan du låna snabbt och enkelt

Bank Norwegian BANKNORWEGIAN: Låna 5000 – 400 000 kronor

✓ Få erbjudande på en gång ✓ Bra villkor och låg ränta

Icabanken ICABANKEN: Inga avgifter

✓ Lägg till låneskydd så betalas lånet även om du förlorar din inkomst ✓ Bli kund och låna på tre minuter

Lendo LENDO:Svar inom 7 minuter

✓ Lånerbjudanden från flera banker1 ✓ Endast en kreditupplysning (lånemäklare)

Freedom Finance FREEDOM FINANCE:Enkelt att ansöka – snabbt besked

✓ Smarta lånelösning ✓ Lägg om dina lån & spara pengar (lånemäklare)

När det gäller finansiering för företag, finns det många flexibla alternativ såsom leasing, factoring, vanliga lån, etc. Men alla dessa alternativ saknar attribut som vi diskuterar i denna artikel. Ibland är även alla dessa ovan nämnda lösningarna de billigaste alternativen för finansiering av inköp av utrustning, tillverkning och intern eller utlandsförsäljning.

Tyvärr är det dock inte en lösning när det är tiden som är problemet. Om du är på väg att slutföra en bra affär och en maskin gick sönder och du saknar medel för att reparera den, kan du inte vänta på ett leasingavtal som skall tecknas för att ersätta utrustningen. Och om tiden då den ska levereras är nära, kommer du förmodligen inte ha tillräckligt med tid till att begära ett vanligt företags lån heller.

Snabba alternativ för finansiering av företag och privatpersoner

Det finns främst två finansierings alternativ när tiden är en fråga: Snabba företagslån och checkkrediter. Vilket som är det bästa valet beror på många faktorer såsom tid, belopp, återkommande behov, kredit situation, inkomst uppskattning, etc. Snabba företagslån kräver ingen lång kreditkontroll. De pengar du behöver kan erhållas snabbt med väldigt lite pappersarbete. Dock kan ytterligare pappersarbete och kreditkontroller behövas efter att pengarna levererats, då i syfte att avsluta affären på bättre villkor. Checkkrediter å andra sidan, tar mer tid att bli godkända. Men när du har en avtalad kredit, kommer du att kunna låna de pengar du behöver när som helst, betala tillbaka det du önskar (med vissa begränsningar) och låna mer pengar så många gånger som du behöver, upp till kreditinstitutets maxgräns.

När det gäller beloppen inom affärsområden i kredit, ger de dig en mindre summa än vanliga företagslån men högre belopp än snabba lån till företag. Dessutom ger affärsområden i kredit en återkommande källa till pengar som eliminerar behovet av att ansöka på nytt när du behöver mer kontanter. Godkännande för båda typerna av lån bestäms av företagets kredit situation. Men snabba lån till företag har färre krav än företags krediter. Ändå är godkännande förhållandet tillräckligt hög för båda typer av lån och om ditt företag inte har haft större finansiella problem tidigare, är godkännandet nästan säkert i båda fallen. Den ränta som debiteras för snabba företagslån är högre på grund av att det inte finns så många krav och färre kredit kontroller. Detta innebär en större risk för långivaren som då kompenseras av högre priser och högre kostnader.

Skillnaden kommer dock inte vara mer än 3 eller 4 procentenheter. Slutligen kommer också din uppskattade inkomst att avgöra vilket lån som är bäst för dig. Med tanke på att snabba lån till företag såväl som privatpersoner innebär högre räntor och fasta månatliga avbetalningar, kommer du förmodligen ha bättre nytta av en företagskredit som erbjuder större flexibilitet när det gäller återbetalningsplanen. Om dina nuvarande och framtida inkomster garanterar att du kommer att kunna betala tillbaka lånet.

Leave a comment