Låna pengar med dålig kreditvärdighet (även smslån)

  • Lån med dålig kreditvärdighet är möjligt
  • Låna upp till 50 000 kronor trots svag kreditvärdighet
  • Lågt kreditbetyg är inget hinder för lån
  • Snabbt svar på lån med låg kreditpoäng

Dålig kreditvärdighet - Tummen upp
Att låna pengar med låg eller dålig kreditvärdighet är inte alls omöjligt. Tvärtom är det en vanlig missuppfattning att en eller flera betalningsanmärkningar helt stänger dörren för alla lån. Ett lågt kreditbetyg kan ha flera orsaker och moderna långivare som ser till helheten och inte stirrar sig blinda på enskilda siffror har inga problem att bevilja ett lån trots ny adress, nytt jobb, eget företag, betalningsanmärkning eller låg inkomst som alla är faktorer som påverkar den kreditpoäng banker baserar sina kreditbeslut på.

Lån med låg kreditvärdighet

Frogtail FROGTAIL: Ansvarsfull kreditgivning

✓ Enkelt lån upp till 40 000 kronor ✓ Utbetalning till banken redan samma dag ✓ Betalningsanmärkning inget hinder

Goodcash GOODCASH: Lån utan säkerhet upp till 30 000 kr

✓ Låna från 5000 kronor till 30 000 kronor ✓ Svag kreditvärdighet, betalningsanmärkning och utmätningsförsök inget hinder.

Ferratum FERRATUM: Mer än pengar till alla

✓ Beviljar lån till kunder med dålig kreditvärdighet om det om det inte finns skuldsaldo eller betalningsanmärkning yngre än 6 månader.

Monetti MONETTI: Hur mycket vill du låna?

✓ Lån kan beviljas förutsatt att det inte finns någon skuld hos kronofogden.

Digitala kreditlösningar gör att det i idag går det att få ett lån trots en låg eller svag kreditvärdighet. Traditionella låntagare har inte varit villiga att ta på sig en svårberäknad risk genom att låna ut pengar till kunder med trassliga affärer som kanske kommer att misslyckas med att betala tillbaka pengarna. Det är idag istället en marknad för nytänkande långivare som använder sig av en helhetssyn på varje individs ekonomiska förutsättningar.

pengar med dålig kreditvärdighetSanningen om lån trots hög riskprognos och dålig scoring är att många nya långivarna ser annorlunda på utlåning än vad många föreställer sig. Som med allt annat i den finansiella industrin är lån trots betalningsanmärkning ingenting annat än affärer. Många kan tro att dessa långivare utnyttjar människor som hamnat i trubbel, men de flesta långivare vill att kunden ska kunna betala tillbaks sitt lån. Du kan låna pengar trots en betalningsanmärkning förutsatt att du inte  längre har något skuldsaldo hos Kronofogden.

Långivarens syn på den sökandes historik

När en långivare granskar en ansökan från en kund som vill ta ett personligt lån trots dålig kredithistorik ser han just detta: Någon som i det förflutna har underlåtit att betala sina skulder i tid, som har lånat för mycket pengar, någon som har betalningssvårigheter eller någon som har gått igenom en konkurs. Vad han ser och vad han kan lita på är uppgifterna i kreditupplysningen och om scoringen från kreditupplysningsföretaget är låg innebär det en hög riskprofil och dålig prognos för att pengarna ska betalas tillbaks. Låntagare som vet med sig att en upplysning kommer att se dålig ut gör därför klokt i att ansöka om lån utan kreditupplysning istället.

Så det spelar egentligen ingen roll om låntagaren blev tvungen att möta oväntade situationer som ingen kunde förutse eller om det finns någon annan att skylla på som orsak till en dålig kreditvärdighet. Om inte kreditupplysningen ger positivt besked har långivaren ingen möjlighet att bedöma hur låntagaren kommer att bete sig. Och även om det låter orättvist, är den totala utlåningen inte en fråga om förtroende utan det är en fråga om en risk. En dålig kreditupplysning signalerar att detta är en risk, vilket långivaren noterar. En långivare tjänar inte några pengar med att ge ut ett enda lån, så för att affärerna ska gå runt, lånar de ut pengar till många kunder. Statistiskt sett missar sökande som har dåligt kreditbetyg ofta att betala sina räkningar i tid och ibland inte alls. Därför kompenserar långivaren sig för den förhöjda risken genom att en högre ränta tas ut för kunder med dåliga kreditbetyg. Det kan tyckas orättvist att behöva betala andras slarv när vi vill låna pengar och att det inte finns någon anledning att betala extra för att andra människor inte gör rätt för sig. Men det är det enda sättet som en långivare kan erbjuda lån trots dålig kreditvärdering.

kredit-godkand

Låntagarens historia

På andra sidan av lånet, är sökande i behov av pengar, på grund av att något oväntat har hänt och det behövs pengar. Men en person med svag kreditvärdering vet att pengar på kredit inte är allmänt tillgänglig för honom/henne på grund av vissa gångna misstag. Han vet att han inte kommer att göra samma misstag igen och önskar att långivarna skulle lita på att detta påstående är sant.

Om du är en låntagare, måste du förstå är att det enda sätt att överbevisa en skeptisk långivare är att ha en oklanderlig kredit historia. Även om tidigare misstag fortfarande finns noterade i din kreditupplysning, måste de senaste sex månaderna av din kredithistoria vara fria från sena inbetalningar och missade betalningar. Vid ansökan som databehandlas automatiskt och ger svar på lån direkt på skärmen kommer det garanterat att innebära avslag på låneansökan.

För en låntagare, innebär ett sms lån som är den vanliga låneformen för konsumenter med dålig kredithistoria, högre räntor, lägre lånebelopp och mindre flexibla återbetalningsprogram. Villkoren för lånet är inte fördelaktiga. För låntagare med dålig kreditvärdighet finns det inte många alternativ att välja mellan. Om du funderar över vilka risker långivaren tar, kan du kanske förstå varför den högre räntan tas.

Om låntagaren använder medlen klokt och betalar de månatliga avbetalningarna i tid, kommer detta att registreras i kreditrapporten och det höjer låntagarens kreditvärdering. Därmed blir finansieringskällor med bättre lånevillkor tillgängliga. Lån från snabblåneföretag är ibland den enda lösningen för en person med dålig kreditsituation. Även om dessa lån är dyra kan de innebära fördelar med tiden. Om betalningarna görs enligt plan ger det på sikt ett bättre kreditbetyg som gör det möjlight att låna med bättre villkor.

Var kan jag få låna pengar?

Vänd dig till Freedom Finance. De är specialister på lån. Det är enkelt att kontakta dem via hemsidan, där anger du att du vill samla dina lån och vilket belopp (ungefär) det rör sig om. Hos Freedom Finance finns en möjlighet att få hjälp även om du redan fått en betalningsanmärkning (förutsatt att du äger din egen bostad)

Mer information

Creditsafe: Hur fungerar en kreditupplysning?

Datainspektionen: Frågor och svar om kreditupplysning